De oogst is rijp!

Blog van Hans Dam

Wat een verschil!

De afgelopen tijd zijn we verschillende keren op straat geweest om het goede nieuws aan de mensen te vertellen. Soms zijn we met z’n drieën (Geralda, Johan en ik) soms met z’n tweeën en één keer alleen geweest. De ervaringen waren per dag heel P60123-141332verschillend. Het kan zijn dat je een paar uur loopt en veel afwijzingen krijgt en enkele gesprekken voert. Een andere keer ontmoeten we mensen waarvoor we mogen bidden en vervolgens het Evangelie uitleggen. Ook zijn erbij waar we spontaan met in gesprek komen. Zo spraken we vorige week zaterdag twee Arabische mannen. De één had last van z’n knie en de andere had al lange tijd pijn in de buikstreek we hebben voor beide gebeden en de pijn ging weg. Een grappig detail was, dat de man met de de pijnlijke buik, zag dat we de hand op de zere plek (knie) legden. (alhoewel het ook op een andere manier kan!) Toen ik vroeg of ik voor hem mocht bidden trok hij zijn trui omhoog om zodoende mijn hand op zijn pijnlijke buik kon leggen! Hahaha, ik wordt blij van deze eenvoud en openheid. Ook konden we op een ontspannende manier vertellen dat Isa de enige weg is tot God!

Zo sprak Johan een jonge man met krukken die zijn voet had verbrijzeld en er veel pijn aan had. Hij geloofde ook dat Jezus kan genezen. Er werd voor hem gebeden en toch verbaasd als ie was…., de pijn was weg! Prijs God!  Het voelde bij hem alsof hij erop kon staan maar durfde niet omdat hij stukken ‘cement’ in zijn botten had dat nog niet volkomen was uitgehard. We hebben hem geadviseerd naar de behandelend arts te gaan om een bevestiging van de genezing te krijgen. Verder hebben we verschillende mensen kunnen vertellen dat er verlossing en bevrijding is door Jezus Christus!

Omzien naar wezen en weduwen!

Vluchtelingen+boot+middellandse+zeeDeze week ben ik ook alleen op pad geweest. Heel veel mensen aangesproken. Een paar goede gesprekken gehad maar ook wel afwijzing. Op het laatst sprak ik twee christenen uit Eritrea. Ze vertelden hun verhaal, hoe ze hun land zijn ontvlucht. Het was een triest en aangrijpend verhaal. Maandenlang onderweg geweest. De tocht over zee… De vrouw heeft haar man en kind moeten achterlaten. De man zijn vrouw en 4! kinderen. Ik vraag me soms af hoe een mens zo ver kan

P60130-093815

Doet recht aan de wees en weduwe!

gaan om zulke beslissingen te nemen. Ik heb voor hun en hun gezin gebeden….. het was een heftig moment! Ze vroegen, bijna smekend, aan me om dagelijks voor hun te bidden. Ik heb beloofd dit te doen. (Fitsum en Regat!) Ik heb ze een visitekaartje mee gegeven zodat ze door kunnen geven hoe het met ze gaat, of voor eventuele hulp! De Bijbel zegt ons in Jakobus 1:27: “De christen die zuiver is en op wie God onze Vader niets heeft aan te merken, zal wezen en weduwen bijstaan in hun nood. Hoe slecht en vuil de wereld ook is, hij zal zuiver blijven.”

Kickstart.

Gisteren met Henk Hoekman op pad geweest in Meppel. Deze broeder heeft een diep verlangen om mensen bij Jezus te brengen, maar had tot nog toe minimaal ervaring dat bidden voor zieke mensen een geweldige uitwerking heeft en deuren opent voor een goed gesprek! Er is met elkaar best wel wat gebeurd. Ik was zelf onder de indruk hoe er per dag zulke grote verschillen kunnen zijn!

Bemoediging!
valstrik_2

Angst is een valstrik!

Ik moet zeggen dat ik een beetje ontmoedigd was door de vorige dag. Veel moeite gedaan en weinig resultaat? Het drukte op me…. maar gisteravond werd ik bemoedigd door een preek waarin de volgende tekst me raakte! “Angst voor mensen is een valstrik, maar wie op God vertrouwt is onaantastbaar!” (Spreuken 29:25) Inderdaad angst of vrees voor mensen kan je verlammen! Vooral als je ‘alleen’ bent!  (hoewel nooit alleen!) Maar als je staat in het vertrouwen op God en in zijn kracht, dan ervaar je vrijmoedigheid. En ik heb het duidelijk ervaren! God geeft kracht, vrijmoedigheid, rust en nog veel meer!

 

We hebben veel mensen (aan)gesproken! Maar ik beperk me tot het eerste en het laatste gesprek waarbij we ook mochten bidden voor deze personen.

Tranen van blijdschap!

We ontmoeten twee dames die allebei verpleegster bleken te zijn. De één had veel last van de nek. We vroegen op de schaal van 0 tot 10 hoe erg de pijn was. De vraag die we stelden konden ze professioneel beantwoorden, het was een 7. Dus een behoorlijk hoge score! Voor het eerst in zijn traanleven bad Henk, zomaar voor iemand op straat, een kort gebed! Wat er daarna gebeurde…… De pijn was in in één keer weg! Alle bewegingen konden pijnloos gemaakt worden. Voor beide  dames was het een bijzondere gewaarwording. Tranen van blijdschap en verbazing, biggelden over de wangen! “Ik geloof ook zei de dame, maar dit?” Blijkbaar heeft ze nooit geweten dat dit mogelijk was. We hebben ze aangemoedigd om verder te onderzoeken wat het is om ook echt en discipel van Jezus te zijn en hun wat informatie meegegeven! God gaat z’n werk verder doen!

Een dame uit een moslim gezin.

Op een gegeven moment kregen we het koud…. en besloten naar huis te gaan. We spraken evenzo goed toch nog twee jonge dames aan. De één had last van pijnlijke benen, knieën, spieren e.d. We stuurden de pijn weg in de naam van Jezus en de pijn verdween! We kwamen daarna in gesprek over het bestaan van God e.d. Een van de dames was opgegroeid in een moslim gezin. Ze geloofde in het bestaan van God, maar wist ook dat de islam geen weg is die naar God leidt. We mochten haar wijzen op Jezus de enige Middelaar tussen God en mens. We kregen alle tijd om e.e.a. uit te leggen…, waarom, waarvoor en waartoe! Tot slot mochten we voor ze bidden dat de Heilige Geest ze wil overtuigen wie Jezus is! God doet inmiddels een geweldig werk onder de Moslims!

Wees allemaal gezegend!

 

Miljoenen Moslims in Nigeria komen  tot bekering!

Vorige

God voorziet!

Volgende

Jezus werd één van ons!

1 Reactie

  1. Fam.post

    Hans we zijn blij endankbaar dat je ee n echte volgeling,discipel van Jezus bent geworden. De Here zal de zalving die op jou leven ligt gaan verdubbelen. Behoudt je vrijmoedigheid en ga moedig voort in de Naam van Jezus. Shalom.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén